O nama

Misija tvrtke Highflott je pružiti uslugu inventivnog upravljanja informacijama i arhivskim gradivom organizacijama i pojedincima koji žele dugoročno sačuvati svoje podatke. Naša vizija je postati vodeći pružatelj usluga digitalizacije i upravljanja arhivskim gradivom, ali i usluga povezanih sa blockchain i DLT-podržanom tehnologijom.

Naše vrijednosti su inovacija, kompetencija, motivacija i posvećenost našim klijentima.

Hrvoje Stančić, direktor i konzultant, redovni je profesor i voditelj Katedre za arhivistiku i dokumentalistiku na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje predaje na preddiplomskom, diplomskom i doktorskom studiju. Autor je knjige „Digitalizacija“ i koautor knjige „Arhivistički rječnik. Englesko-hrvatski, hrvatsko-engleski“ te više od 130 znanstvenih i stručnih članaka. Od 2013. do 2019. godine bio je voditelj europskog istraživačkog tima međunarodnog projekta InterPARES Trust. Član je odbora Hrvatskog arhivističkog društva. U okviru Hrvatskog zavoda za norme predsjednik je zrcalnog tehničkog odbora za razvoj međunarodne norme ISO/TC 307 Ulančani blokovi i tehnologija distribuirane glavne knjige i član radne skupine ISO/TC 46/SC 11 Archives/records management – Joint Working Group 1 – Blockchain. Glavni interesi su mu digitalizacija, dokumentacija i uredsko poslovanje, dugoročno očuvanje elektroničkih dokumenata, autentičnost i vjerodostojnost elektroničkih zapisa, digitalni potpisi, digitalni žigovi, blockchain i DLT te disruptivne tehnologije primjenjive na uredske i arhivske procese.

Arian Rajh, konzultant, diplomirao je informacijske znanosti i komparativnu književnost 2005. godine i doktorirao arhivistiku 2010. godine. Arian Rajh zaposlen je kao voditelj Odsjeka za upravljanje dokumentacijom i arhiviranje te projektiranje i razvoj u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode. Vanjski je suradnik Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je član European Telematic Implementation radne skupine za elektroničku predaju gradiva i supredsjedavajući Ad-hoc drafting guidance subgroup Best Archiving Practice. Arian Rajh bio je istraživač na InterPARES Trust projektu od 2013. do 2019. godine. Glavni interesi su mu digitalizacija i migracija dokumenata, OAIS bazirani sustavi, revizije sustava, spisovodstveni i arhivski sustavi, računalno stvoreni opis gradiva i specijalno gradivo (npr. medicinska dokumentacija).

Željko Trbušić, konzultant, asistent je na Katedri za arhivistiku i dokumentalistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je 2022. godine s temom Metode analize i optimizacije procesa optičkog prepoznavanja znakova u arhivskim informacijskim sustavima u području društvenih znanosti, znanstveno polje informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana arhivistika. Glavni interes mu je primjena suvremenih tehnologija (umjetna inteligencija, blockchain, računalni vid) u području arhivistike i upravljanja dokumentacijom te optimizacija procesa digitalizacije i arhiviranja.

HR